Yabancı Diller Yüksekokulu

İngilizce Sınavları Hakkında Genel Bilgiler

İlk Aşama : Yerleştirme Sınavı (Bütün öğrenciler)

Tarih: Daha sonra duyurulacaktır.
Saat: Daha sonra duyurulacaktır.
Yer: Sınav, MEF Üniversitesi Maslak Kampüsü  A ve C Blok’ta yapılacak olup sınav giriş yerleri 28/08/2017 tarihinde www.mef.edu.tr web sitesinde yayınlananacaktır. Saat 09:30’da sınav yerinizde olmanız gerekmektedir.
Sınav detayları: 100 çoktan seçmeli soru
Geçme puanı: %81 ve üstü puan alan öğrenciler yeterlik sınavına gireceklerdir.
Sonuçlar: Yerleştirme Sınavı sonuçları www.mef.edu.tr  web sitesinde ilan edilecektir.
  • ‘S’  sonucu (S-Başarılı) ⇒ İngilizce Yeterlik Sınavı’na gireceklerdir.
  • ‘U’ sonucu (U-Başarısız) ⇒ MEF Üniversitesi İngilizce Hazırlık Programı’na yerleştirilecektir.
Gereksinimler: MEF Üniversitesi Öğrenci Kimliği; TC Kimliği

İkinci Aşama: Yeterlik Sınavı

Tarih:Daha sonra duyurulacaktır.

Yer: MEF Üniversitesi, Maslak Kampüsü A Blok 3. Kat Bilgisayar Laboratuvarları
Oturum tarih ve saatleri www.mef.edu.tr web sitesinde ilan edilecektir. Web sitesinde ilan edilmiş tarih ve saatteki oturuma girmelisiniz.

Sınav Detayları: VEPT-Pearson Versant İngilizce Yerleştirme Testi’ni kullanacağız. Bu online test, okuma, yazma, dinleme, konuşma dahil olmak üzere dokuz bölümden oluşmaktadır.

Testin demo versiyonu için aşağıdaki linke tıklayınız:

Puan Aralığı: MEF Üniversitesi Hazırlık Programı’nın Avrupa Konseyi Ortak Dil Kriterleri Çerçeve Programı’na (CEFR) göre eşdeğerlilik puan tablosu aşağıdaki gibidir.

VEPT (20 – 70)    CEFR Düzeyi (A1 - C1)  Hazırlık Programı      Düzeyi/Fakülte
45 – veya altı A2  Level 2
 46 – 55 B1  Level 3
 56 – 61  B2-  Level 4
 62 – 67  B2+  Fakülte
 68 – 70 C1  Fakülte
Sonuçlar: Bütün İngilizce Hazırlık Programı seviyeleri veya fakülteye devam edecek olan öğrenciler 15/09/2017 tarihinde saat 17.00’de www.mef.edu.tr  web sitesinde ilan edilecektir.

Gereksinimler: MEF Üniversitesi Öğrenci Kimliği; TC Kimliği

Harici Sınavların Kabulü:
Eğer yetkili bir sertifika ile aşağıdaki harici sınavlarından birinin sonuçlarını sunabilirseniz, birinci aşama (yerleştirme) ve ikinci aşama (yeterlik) sınavlarından muaf tutulacak, doğrudan fakülte programına girebileceksiniz.

Sınav    Sonuç  ...içinde alınmış
 TOEFL IBT     80 (asgari 20 her oturumda)    son iki yıl
 CPE     C    son üç yıl
 CAE     B    son üç yıl
 KPDS/UDS/YDS     67      son beş yıl
 PTE-Academic     59    son üç yıl

Sınavlara Girecek Öğrencilerin Dikkatine!
- Sınav öncesi, aşağıdaki linke tıklayarak MEF Üniversitesi web sitesinde yer alan sınav örneklerini incelemenizi tavsiye ederiz.

- Sınavların yapılacağı katlara güvenlik açısından öğrenciler ve görevliler dışında kimse   alınmayacaktır.
- Sınavların hiçbir aşaması için her ne sebepten olursa olsun, mazeret sınavı düzenlenmez.
- Sınava girmeyen öğrenciler, Hazırlık Programı 1. Düzey’e yerleştirilirler.