Flipped Learning

MEF Üniversitesi Flipped Learning Yayını

MEF University Publication on Flipped Learning

Dünyanın tamamıyla Flipped Learning (*) uygulayan ilk üniversitesi olarak "Yüksek Öğrenime Flipped Yaklaşımı: Günümüz Bilgi Ekonomileri ve Toplumları için Üniversite Tasarımı" adlı kitabımızın Emerald Yayınevi tarafından yayımlandığını duyurmaktan gurur duyuyoruz. MEF Üniversitesi rektörü Muhammed Şahin ve Öğrenme-Öğretmede Mükemmellik Merkezi direktörü Caroline Fell Kurban kitapta; günümüz dünyasının sosyo-ekonomik ve sosyo-teknolojik niteliğine ve eğitim sektöründeki yapısal değişime vurgu yaparken MEF Üniversitesinin bu yeni dünyanın ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik dönüştürücü bir yaklaşım olarak Flipped modelinin eğitimi neden ve nasıl benimsediğini özetlemektedir. Ayrıca, Flipped modeli uygulayan eğitim kurumunun tasarlanması için gereken yapısal tasarım süreçlerini hem fiziksel ve coğrafi altyapı hem de beşeri ve entellektüel sermaye boyutları ile tanımlamaktadır. Kitabın içeriğinde yer alan bölümlerde MEF Üniversitesi yöneticileri; pedagojik ve teknik destek elemanları, öğretim üyeleri ve öğrenilerin ilk yıllarına ait kişisel deneyimlerini ve Flipped yaklaşımının eğitim tecrübelerimizi nasıl etkilediği detaylı olarak anlatılmaktadır.

(*) Ters-Yüz Öğrenme