American Council on Education (ACE) 2016, San Francisco’da MEF Üniversitesi Amerika Yükseköğretimine ‘‘Flipped Learning’’i Anlattı

16.03.2016

American Council on Education
(ACE) 2016, San Francisco’da
MEF Üniversitesi Amerika Yükseköğretimine ‘‘Flipped Learning’’i Anlattı

Dünya yükseköğretiminin prestijli kurumu Amerikan Eğitim Konseyi (American Council on Education)’ın San Francisco’da düzenlenen ve dünyanın dört bir yanından 2000’e yakın rektör ve üst yöneticilerin katıldığı 98. Kongresi’nde MEF Üniversitesi ‘‘Flipped Üniversite Nasıl Kurulur’’ başlıklı sunumu yaptı.

MEF Üniversitesi 12-15 Mart 2016 tarihlerinde düzenlenen ACE’nin 98. Kongresi’nde Türkiye’den katılan tek Üniversite olarak büyük ilgi uyandırdı. Flipped Learning/Classroom eğitim sistemini tüm programlarında uygulayan dünyadaki ilk üniversite olan MEF Üniversitesi, sunumunda Y ve Z kuşağı için yenilenmesi gereken eğitim sistemini ve bu eğitim sisteminin nasıl kurulabileceği ile ilgili deneyimlerini paylaşıldı. İlgi ile dinlenen sunuma başta Amerikan rektörleri olmak üzere dünyanın farklı yerlerinden prestijli üniversitelerden liderler katıldı.

MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed ŞAHİN, sunumda Flipped Learning eğitim sistemini, bu sistemin nasıl kurulduğunu, öğrenci, akademisyen paylaşımlarını, sistemin kısa zamanda getirdiği başarıları ve gelecekte yükseköğretimde yaratacağı dönüşümü anlattı. Prof. Dr. ŞAHİN, ACE 2016’da konuşulan tüm konuların öğrenci odaklı olduğuna dikkat çekerek ‘‘dünya yükseköğretimini değerlendiren, yönlendiren ACE 2016’da daha önceki yıllardaki gibi araştırma, kaynak bulma konuşulmuyor. Artık öğrenci, eşitlik, sosyal adalet, liderlik, inovasyon, teknolojinin pedagojideki etkisi ve değişen dünya konuşuluyor. ACE 2016’da MEF Üniversitesi’nin sunumunun gördüğü ilgi de bunun bir sonucu.’’ dedi.

ACE 2016’da MEF Üniversitesi’ni temsil eden İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Derin URAL ise, MEF Üniversitesi’nin yenilikçi eğitim sistemine duyulan ilgiye dikkat çekerek ‘‘MEF kısa zamanda inovatif eğitim sistemi ile dünyada öncü oldu. Biz bu kongrede anladık ki sadece Türkiye’ye değil dünya için örnek bir gelişimin başlangıcını başarmışız.’’ dedi.

ABD’nin 1918 yılında kurulmuş olan prestijli yükseköğretim kuruluşu Amerikan Eğitim Konseyi (ACE) ABD’nin önde gelen yükseköğretim konseyi  olarak kabul ediliyor. Katılımcılarına, meslektaşlarıyla profesyonel ağlarını geliştirme fırsatı sunan ACE, düzenlediği paneller, yuvarlak masa toplantıları ve resepsiyonlar  ile yükseköğretimin sorunları, yenilikleri hakkında genel paneller ve konu bazlı sunumlarla katkı veriyor.