Ortadoğu'da Kadınlar, Su ve Barış Konferansı

18.03.2016

KADINLAR, SU VE BARIŞ
18-19 Mart, 2016 İstanbul, Türkiye

MEF Üniversitesi & Strategic Foresight Group Swedish International Development Cooperation Agency İşbirliğiyle 18-19 Mart 2016 tarihlerinde MEF Üniversitesi ve Strategic Foresight Group işbirliği ile İsviçre Uluslararası Kalkınma Ajansı’nın katkılarıyla İstanbul’da “Ortadoğu’da Kadınlar, Su ve Barış” başlıklı bir uluslararası konferans gerçekleştirilecektir.

Konferans, Ortadoğu’da suyun barış ve işbirliğinin geliştirilmesine katkı yapılmasını sağlamak amacıyla 2011’den itibaren girişilen Mavi Barış Süreci’nin bir parçasıdır. Orta Doğu’da Mavi Barış Yüksek Düzeyli Forum’un ilki 19-20 Eylül 2014 tarihlerinde, MEF Üniversitesi’nde düzenlenmiştir. Yüksek Düzeyli Forum, MEF Üniversitesi’nin ilk akademik yılının başlarında düzenlenmiş ve kampüste gerçekleştirilen ilk uluslararası etkinlik olmuştur.

​Bu yılki konferans, söz konusu çaba içinde kadının rolünü inceleyecektir. 18-19 Mart’ta İstanbul’da düzenlenecek olan toplantıya katılanlar arasında Irak, Ürdün, Lübnan ve Türkiye’den üst düzey siyasetçiler, bakanlık temsilcileri, hükümet danışmanları, parlamenterler, akademisyenler ve medya mensupları bulunmaktadır. Konferans, Ortadoğu’da suyun işbirliğini geliştirmesi ve kadınların bu konuda oynayabileceği rolü teşvik etmek amacıyla somut öneriler sağlamayı amaçlamaktadır.