MEF ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ TAM ZAMANLI STAJLARI KARŞILIĞINDA İŞKUR’DAN ÜCRET ALACAK

22.07.2016

MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi, İstanbul Çalışma ve İş Kurumu Şişli Hizmet Merkezi arasında  “Kariyer ve Hizmet Noktası İşbirliği  Protokolü’’ imzalandı. Protokol kapsamında MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğrencileri İŞKUR “İşbaşı Eğitim Programı” çerçevesinde zorunlu stajları boyunca sigortalanacak ve ücret  alacak.

Geleneksel ve modern meslek eğitimi modellerini birleştiren, teori ve pratiği eş zamanlı ve eşit oranda öğreten, bilime ve deneyime dayalı bir öğretmen eğitimi modeli OKULDA ÜNİVERSİTE’yi uygulayan MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri hem öğretmenlik için pratik yapacak hem de emeklerinin karşılığını İşkur aracılığı ile alacak. Öğrencilerinin pratik eğitimlerini kapsayan zorunlu stajları artık İşkur tarafından sigortalanacak ve ücretlendirilecek. Uzun yıllar Amerika’daki eğitim fakültelerinde öğretim üyesi olarak çalışan ve dünyadaki en başarılı eğitim fakültelerini inceleyerek OKULDA ÜNİVERSİTE MODELİNİ geliştiren MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa ÖZCAN, İşkur işbirliği ile ilgili ‘‘MEF Eğitim Fakültesi olarak kurulduğumuzdan bu yana öğrencilerimizi Okulda Üniversite Modeli ile deneyimlendiriyoruz. Teorik eğitimlerinin yanında daha 1. ve 2. Sınıfta olan öğrencilerimiz bu yıl Ayazağa İlköğretim Okulu’ndaki öğrencilere bir yıl boyunca toplamda 1500 saat ders çalıştırdı. 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı’nda ise 3. Sınıf öğrencilerimiz 20 saat, bir sonraki yıl ise son sınıf olacak olan öğrencilerimiz 25 saat  yardımcı öğretmen olarak ders  verecekler. İşkur ile yapılan anlaşma ile MEF Eğitim Fakültesi öğrencilerinin bir farkları daha olacak.’’ dedi.
MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve İşkur arasında imzalan protokol; İşkur’un,  MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğrencilerine; iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri, mesleki bilgi ve danışmanlık hizmetleri ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu olarak gerçekleştirilen hizmetlerin sunumu, rehberlik ve danışmanlık faaliyetlerinin etkinliği ve ulaşılabilirliği ile Kurumun tanınırlığının arttırılması, işbirliği kültürünün geliştirilmesi, bireysel ve grup halinde öğrencilere yüz yüze danışmanlık verilebilmesi, iş ve meslek danışmanlarının bu tür faaliyetlerde görev alarak öğrencilere işgücü piyasası, kurum faaliyetleri, iş arama becerileri, işverenle mülakat/görüşme teknikleri, özgeçmiş hazırlama gibi konularda bilgilendirme faaliyetlerinde bulunmasını da içeriyor.