70. Uluslararası SIHDA Toplantısı'nda MEF Üniversitesi Hukuk Fakültesi De Katıldı

03.10.2016

70. Uluslararası SIHDA Toplantısında MEF Üniversitesi Hukuk Fakültesi Temsil Edildi

MEF Üniversitesi Hukuk Fakültesi Roma Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Havva Karagöz ve Ar. Gör. Cem Uysal, SIHDA’nın (Société Internationale Fernand de Visscher pour l’Histoire des Droits de l’Antiquité) 13-17 Eylül 2016 tarihleri arasında Avrupa’nın en köklü üniversitelerinden Paris II Panthéon-Assas Sorbonne’da düzenlenen 70. toplantısında katıldı.

Bu yıl ki üst başlığı “Hukuk ve Risk” olan konferansın Programın Yönetim Komitesi’nde yer alan Prof. Dr. Havva Karagöz, 16 Eylül günü gerçekleşen bir oturuma da başkanlık etti. Kendisi ayrıca Fransa’dan Prof. Dr. Emmanuelle Chevreau ve İtalya’dan Prof. Dr. Filippo Briguglio ile birlikte, önümüzdeki yıl Bologna’da yapılması planlanan 71. toplantının Yönetim Komitesi’ne seçildi. Ar. Gör Cem Uysal ise “Roma Hukuku’nda Hasarın Geçişi ve Sigorta Hukuku’nun Kökenleri” başlıklı bildirisini sundu.

İlk oturumu 1945 yılında, Fernand de Visscher önderliğinde, Brüksel’de gerçekleştirilen SIHDA, her yıl dünyanın her yerinden yüzlerce hukukçuyu ve tarihçiyi bir araya getiriyor. Fernand de Visscher Antikçağ Hukuk ve Tarihi Uluslararası Derneği (Société Internationale Fernand de Visscher pour l’Histoire des Droits de l’Antiquité) tarafından organize edilen konferansa katılan akademisyenler; İtalyanca, Fransızca, İspanyolca, Almanca ve İngilizce dillerinde sunum yapabiliyorlar. Her sene farklı bir şehirde düzenlenen SIHDA’nın 2015 yılındaki 69. toplantısı, İstanbul’da MEF Üniversitesi’nde yapılmıştı. MEF Üniversitesi’nde gerçekleştirilen toplantı hakkında bilgi ve toplantıdan fotoğraflar için tıklayınız.