MEF ÜNİVERSİTESİ’NİN İLK TEDx’İ ‘‘GELECEK VE SEN’’ TEMASIYLA GERÇEKLEŞTİ

26.03.2018

MEF Üniversitesi’nde ilk kez düzenlenen TEDx etkinliği, TED tarafından lisanslanmış, tamamı gönüllülerden oluşan ve kar amacı gütmeyen bir öğrenci organizasyonu olarak genç girişimci ve liderlerden usta sanatçılara kadar birçok dalda yetkinliğe sahip konuşmacıları “Gelecek ve Sen” teması altında birleştirdi. TEDxMEFUniversity’de Türkiye’nin başarılı tiyatrocularından Levent Üzümcü, moda dünyasının önemli ismi Tanju Babacan ve Cumhuriyet ve Dünya gazeteleri yazarlarından Psikolog Hilal Bebek, Volkan Akı, dijital pazarlama alanında yaptığı konuşmalarla tanınan Mustafa İçil, Ekonomist Beste Naz Köksal, Reklamcı ve Youtuber Volkan Öge, Girişimci Bedriye Berber Engin ve MEF Üniversitesi Öğrencisi Alperen Usta izleyicilerle gelecek hakkındaki fikirlerini paylaştılar.
MEF Üniversitesi TEDx’in Küratörü Endüstri Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi Onur Dursun ‘‘Üniversitemizden gönüllü arkadaşlarım ile yaklaşık 6 aydır TEDxMEFUniversity için çalıştık. Dünyada ve Ülkemizde büyük ilgi gören TEDx etkinliğini MEF Üniversitesi’nde ilk defa gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Konuşmacılarımız ve izleyicilerimizle başarılı bir konferans gerçekleştirdik.’’ dedi.
TEDx Hakkında:
TED konferanslarında sanattan sağlığa, başarıya ve geleceğe kadar geniş yelpazede konulara yer verilmekte. TEDx ise “payIaşmaya değer fikirler”in dile getirildiği yerel bir programdır. TED, “Paylaşmaya Değer Fikirler” anIayışıyla, kişiler ve organizasyonların TED benzeri kendi yerel etkinliklerini yapabilmeleri için TEDx’i yaratmıştır. TEDx ismindeki “x” bağımsız organize edilen TED etkinlikleri anlamına gelmektedir. TEDx lisansı, 25 yıllık konferans düzenleme ve fikir payIaşımı deneyimine sahip olmak demektir. TEDx etkinlikleri 400’ün üzerinde TED video arşivinin de gücüyle, etkinliğin kendi konuşmacıları ve performansları ile beraber yeni fikirler, ilham veren konular ve heyecan verici konuşmalarIa zenginIeşen bir dünyayı yaşamanızı sağlar. TEDx etkinlikleri sadece yeni fikirlerin anlatıldığı, ilham ve bilginin özgür kılındığı ortamlar değil, ilham veren videoların paylaşılması ile de ünlüdür. TED’in diğer ülkelerde de TED Talks konsepti ile etkinlikler düzenlenebilmesi için oluşturduğu TEDx etkinlikleri ülkemizde büyük ilgi görmeye devam ediyor.