HİNDİSTAN’DAN MEF’E FLIPPED LEARNING İÇİN İKİNCİ ZİYARET

11.07.2018

Hindistan’da Flipped Learning ve Aktif Öğrenme Yönetimini uygulamak için 2017 yılı başında Dünya Bankası’ndan destek alma başvurusunda bulunan ve söz konusu desteği almak için Dünya Bankası tarafından öncelikle MEF Üniversitesi’ne yönlendirilen Jis College of Engineering Aralık 2017’deki ziyareti sonrasında bu sefer de öğrenme ortamlarını incelemek için MEF Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Yapay zekanın eğitim-öğretimde kullanılması, derin öğrenme, mühendislik öğretiminde laboratuvarların kullanımı, mimarlık stüdyosu, dijital kütüphane gibi MEF Üniversitesinin öğrenme alanlarında incelemelerde bulunan Jis College of Engineering yetkilileri MEF’in Flipped Learning uygulamaları hakkında detaylı bilgiler aldı.

Akademisyenlerin ve öğrencilerin içerik üretmeleri, yapay zekanın eğitim-öğretimde kullanılması, sanal gerçeklik dersleri için Doğu Hindistan’da iki dijital stüdyo kuran Jis College of Engineering  yetkilileri ‘‘Öğrencilerin, öğrenmesini Flipped Learning aracılığı ile arttırmaya çalışan yenilikçi ve modern bir Üniversite olan MEF Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan çok mutluyuz.’’ dedi. Jis College of Engineering yetkilileri tanıtım broşürlerinde dünyada Flipped Learning’i tüm programlarında uygulayan ilk üniversite MEF Üniversitesi ile iş birliklerinin önemimden bahsettiklerini ve bu iş birliğinin devamını dilediklerini iletti.