MEF ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 AKADEMİK YILI’NA BAŞLADI

24.09.2018

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol BİLECİK’in verdiği ilk ders ve  Dünyaca ünlü Viyola Virtüözü Beste TIKNAZ’ın verdiği Konser ile başladı.

MEF Üniversitesi, 2018-2019 Akademik Yılı’na 24 Eylül 2018, Pazartesi günü Uniq İstanbul Hall’de yapılan bir tören ile başladı. MEF’te yeni akademik yılın ilk dersini TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol BİLECİK verdi. Dünyaca Ünlü Viyola Virtüözümüz Doç. Dr. Beste TIKNAZ ve Arkadaşları konuklara özel bir konser hazırladı. MEF Üniversitesi 2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni yeni MEF’lilere oryantasyon ile sona erdi.

Arıkanlı Holding Genel Koordinatörü Halil ÜNLÜ ile eğitim ve iş dünyasının önemli temsilcilerinin katıldığı Akademik Açılışın ilk konuşmasını MEF Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanı Barış ÖZDEMİR yaptı. Konsey üyesi diğer arkadaşlarını da sahneye davet eden Barış ÖZDEMİR yeni MEF’lilere her zaman destek olmaya hazır olduklarını ileterek MEF Ailesi’nin yeni fertlerine seslenmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Ardından Rektör Prof. Dr. Muhammed ŞAHİN, Dünya Ekonomik Forumu’nun yakın zamanda 2022 yılındaki sektörün yeni mezunlarında arayacağı 10 yetkinlikten bahsetti.  Analitik düşünme ve yenilikçilik, Aktif öğrenme ve öğrenme stratejileri, Yaratıcılık, özgünlük ve inisiyatif alma, Teknoloji tasarımı ve programlama, Eleştirel düşünme ve analiz, Karmaşık problem çözme, Liderlik ve sosyal etki, Duygusal zeka, Akıl yürütme, problem çözme ve düşünme, Sistem analizi ve değerlendirmesi olarak bu yetkinlikleri sıralayan ŞAHİN ‘‘Biz MEF olarak Aktif Öğrenmeyi kurulduğumuzdan beri uyguluyoruz. Aktif Öğrenme yöntemi olan Flipped Learning (tersyüz öğrenme)  bizim tüm dünyada öncülüğünü yaptığımız bir sistemdir.’’ dedi. Rektör ŞAHİN konuşmalarının ilerleyen anlarında öğrencilere Amerika’daki Dünya Flipped Learning Girişimi’nin MEF 2018-2019 Akademik Yıl Açılış Töreni için hazırladığı 3 dakikalık bir mesaj videosunu seyrettirdi. MEFliler ABD’den de başarı dileklerini alarak eğitim – öğretim hayatlarına başladılar.
Sahneye Rektör Prof. Dr. Muhammed ŞAHİN’in ardından Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü GENÇ çıktı. Şükrü GENÇ ‘‘Sarıyere hoş geldiniz. Üniversite hayatınızı sadece kampüsünüzde geçirmeyin.  Kampüs dışında da size büyük katkılar verecek bir ilçedesiniz. Sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum.’’ dedi.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü GENÇ’in konuşmasından sonra MEF Üniversitesi öğrencilerine 2018-2019 Akademik Yılı İlk Dersi’ni vermek üzere TÜSİAD Yönetimm Kurulu Başkanı Sayın Erol BİLECİK seslendi. Kendi hayat deneyimlerinden bahsederek öğrencilere öğütler veren BİLECİK girişimciliğin önemine dikkat çekti. Fakat girişimcilikten önce kurumsallık deneyiminin önemli olduğunu vurguladı. İşini çok sevdiğini belirten BİLECİK, yaşamda nelere değer verildiğinin önemine dikkat çekti. Öğrencilere ‘‘Kendiniz için çalışmanıza değecek bir neden bulun.’’ dedi.  Öğrencilere hayal kurmalarını öğütleyen BİLECİK, ‘‘Başarısızlık yere düşmek değildir. Ayağa kalkmayı red etmektir.’’ dedi.

Sayın Erol BİLECİK’in ilk dersinin ardından sahneye Doç. Dr. Beste TIKNAZ ve Arkadaşları geldi. Konserin ardından MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan ERKUT, yeni başlayan öğrencilere öneriler ileterek yükseköğretimleri boyunca hedef koyacakları tavsiyelerde bulundu.

MEF Üniversitesi 2018-2019 Akademik Yılı Açılışı, İlk Dersi ve Oryantasyon Programı, bu yıl İngilizce Hazırlık okuyacak öğrencilere Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Sally GAYFORD’un yaptığı sunum ile sona erdi.