Yabancı Diller Yüksekokulu

VEPT İngilizce Yeterlilik Sınavı Hakkında Genel Bilgiler

Sevgili Öğrenciler,

2021-2022 Akademik yılında üniversitemize yerleşen tüm öğrenciler 11&12 Eylül 2021 tarihlerinde VEPT Online- İngilizce Yeterlilik Sınavına  gireceklerdir. Web sitemizde Duyurular başlığı altında öğrencilerimize hangi tarihte sınava girecekleri açıklanacaktır. Öğrencilerimizin web sitesinde belirtilen tarihteki sınava girmeleri gerekmektedir. Bu sınav öğrencinin Hazırlık Programı’na 1. Düzey, 2. Düzey, 3. Düzey, 4. Düzey, Fakülte Hazırlık Düzeyi ya da doğrudan lisans programlarına devam edip etmeyeceklerini belirleyecektir.

11-12 Eylül 2021 tarihlerinde sabah, mef e-mail hesabınıza Pearson tarafından email konusu: ‘Pearson - Versant Online Test Invitation’ olan bir email gönderilecektir. Bu emailin içeriğinde sınav yönergeleri ve sınavı alacağınız link bulunacaktır. Sınavı aynı gün içerisinde 17:00 saatine kadar kadar alabileceksiniz. VEPT sınav sonucunuz kayıtlı email hesabınıza 13 Eylül Pazartesi günü gönderilecektir.

ÖNEMLİ: VEPT Online Sınav Bilgisi

Testin yapısı:
· Online olarak kayıt altına alınan ve gözetmenlik yapılan bir sınavdır.
· Cevaplarınız mikrofon ve klavye aracılığıyla iletilecektir.
· Sınavın gözetimi için sınav esnasında sizlerin görüntüsü, sesi ve internet tarayıcısı kayıt altına alınacak ve analiz edilecektir.

Sınava katılımınız için gerekli sistem ihtiyacı:
· Araç: Sadece dizüstü/masaüstü bilgisayar kullanılabilir. Mobil araç KULLANILAMAZ.
· Görüntü/Ses: Webcam ve iyi ses kalitesi olan/USB Mikrofon gereklidir.
· İşletim sistemi: Windows 8 ya da 10, Mac OS X 10.9 Mavericks ya da üstü
· RAM & İşlemci: 4 GB + RAM, i3 5th Generation 2.2 Ghz veya dengi ya da üstü
· İnternet Bağlantısı: 2 Mbps Sabit ya da üstü*. Geniş Bantlı kullanmayı deneyin.

Sınav esnasında YAPMANIZ gerekenler:
· Odada tek başınıza olmalısınız.
· Yalnız ve 1 saat kadar rahatsız edilmeyeceğinizden emin olmalısınız.
· Sınav boyunca bilgisayarın karşısında oturmaya devam etmelisiniz.
· Sınav notunuzun oluşması için sınavın Speaking/Konuşma yapılan alanlarında aktif   katılım gerekmektedir. Bu nedenle  sorulara çok az ingilizce biliyor olsanız dahi       elinizden geldiğince cevap vermeye çalışınız.

· Tüm diğer cihazlarınızı kapatmış olmalısınız (tablet, akıllı telefon, ya da başka bir dizüstü/masaüstü bilgisayar bulundurulamaz)
· Sınav sonunda “Finish” butonuna bastığınızdan emin olmalısınız.
· Sınav bitiminde sistem size pencereyi güvenli bir şekilde kapatabileceğinizi söyleyene kadar beklemelisiniz.

Sınav esnasında YAPMAMANIZ gerekenler:
· Ekranınızda sınavı almakta olduğunuz pencerenin boyutunu değiştirmek
· Ekranda yeni sayfa ya da pencere açmak
· Başka bir cihaz daha kullanmak
· Yerinizden kalkıp gezinmek
· Odanın dışına çıkmak
- Elinizi yüzünüzü kısmen de olsa kapatacak şekilde tutmak

*Lütfen internet bağlantınızın iyi  olduğundan emin olunuz.
Sınav esnasında internet bağlantınızı kaybederseniz (örneğin elektrik kesintisi gibi) hemen tarafımıza (yavuzcane@mef.edu.tr) (ozbekn@mef.edu.tr) adresinden ulaşarak sorunu bildiriniz. 09:00 - 17:00 saatleri arası size nasıl ilerleyeceğinize dair dönüş sağlayacaktır.

Saygılarımızla,

Yabancı Diller Yüksekokulu