Yabancı Diller Yüksekokulu

VEPT- Yeterlik Sınavı (Tüm Öğrenciler)

VEPT- Yeterlilik Sınavı (Tüm Öğrenciler)

2021-2022 Akademik yılında üniversitemize yerleşen tüm öğrenciler 11&12 Eylül 2021 tarihinde VEPT Online- İngilizce Yeterlilik Sınavına  gireceklerdir. Web sitemizde Duyurular başlığı altında öğrencilerimize hangi tarihte sınava girecekleri açıklanacaktır. Öğrencilerimizin web sitesinde belirtilen tarihteki sınava girmeleri gerekmektedir. Bu sınav öğrencinin Hazırlık Programı’na 1. Düzey, 2. Düzey, 3. Düzey, 4. Düzey, Fakülte Hazırlık Düzeyi ya da doğrudan lisans programlarına devam edip etmeyeceklerini belirleyecektir.

VEPT, bilgisayar kullanılarak yapılan dokuz bölümlük, 50 dakikalık bir testtir. Okuma, yazma, dinleme ve konuşmayı ölçer ve Avrupa Konseyi Ortak Dil Kriterleri Çerçeve Programı’na (CEFR) göre düzenlenir. 20-80 arası puanlanır.

Aşağıda puan aralıklarını. CEFR eşdeğerlerini ve MEF Hazırlık Programı denkliğini görebilirsiniz.

VEPT (20 – 80)    CEFR (A1 – C1) İngilizce Hazırlık Programı         Düzey/Lisans
       20*– 31           A1              1. Düzey
       32 – 41           A2              2. Düzey
       42 – 47           B1              3. Düzey
       48 – 51           B2-              4. Düzey
       52– 55           B2+       Fakülte Hazırlık Düzeyi
       56+           C1              Fakülte

*20 Vept sınavında en düşük puandır.

Öğrenciler aşağıdaki videolarda teknik ipuçları ve sınavdaki soru tiplerini görüntüleyebilirler.

Versant Test-Taking Tips: https://www.youtube.com/watch?v=yYnQTC6vpMw

Versant English Placement Test - Item Types : https://www.youtube.com/watch?v=4HV5_a4K6ts

MEF İngilizce Hazırlık Programı'na yerleştirilen öğrencilerin, Fakülte çalışmalarına başlamak için Fakülte Hazırlık Düzeyini başarı ile tamamlamaları gerekmektedir.

1. Düzey Öncesi Kurs
VEPT'den 20 puan alan öğrenciler 1. Modülün başlangıcından önceki dört gün boyunca günde dört saat sürecek 16 saatlik ücretsiz 1. Düzey Öncesi kursu almaya hak kazanacaklar (dersler %100 çevrimiçi ise, bu, günde üç saate düşürülecektir).

Kurs ücretsizdir ve İngilizcesi çok az olan veya hiç olmayan öğrencilere, 1. Düzey ile baş etmeye hazır olmaları için temel bilgileri kavramalarına yardımcı olmak amacıyla tasarlanmıştır. Öğrenciler, dilin temel yapısını ve ihtiyaç duydukları temel kelimeleri öğrenemekle birlikte 1. Düzeyde kendilerinden beklenen şeyin ne olduğunu anlamaya çalışacaklardır.

Ders konuları aşağıdaki gibidir:
Selamlama
Alfabe
Sayılar 1-100
Sınıf Dili
Temel Sıfatlar
Yaygın Kullanılan Fiil Takımları
Soru Kelimeleri
Kendini Tanıtma
Geniş Zaman

VEPT'e sınavına girmeyen öğrenciler bu kursa katılamazlar, bu nedenle İngilizce seviyenizin düşük olduğundan endişeleniyorsanız, lütfen sınava giriniz, böylece gerekirse kursa katılma fırsatınız olacaktır.