Yabancı Diller Yüksekokulu

VEPT- Yeterlik Sınavı (Tüm Öğrenciler)

VEPT- Yeterlilik Sınavı (Tüm Öğrenciler)

2021-2022 Akademik yılında üniversitemize yerleşen tüm öğrenciler 7&8 Eylül 2021 tarihinde VEPT Online- İngilizce Yeterlilik Sınavına  gireceklerdir. Web sitemizde Duyurular başlığı altında öğrencilerimize hangi tarihte sınava girecekleri açıklanacaktır. Öğrencilerimizin web sitesinde belirtilen tarihteki sınava girmeleri gerekmektedir. Bu sınav öğrencinin Hazırlık Programı’na 1. Düzey, 2. Düzey, 3. Düzey, 4. Düzey, Fakülte Hazırlık Düzeyi ya da doğrudan lisans programlarına devam edip etmeyeceklerini belirleyecektir.

VEPT, bilgisayar kullanılarak yapılan dokuz bölümlük, 50 dakikalık bir testtir. Okuma, yazma, dinleme ve konuşmayı ölçer ve Avrupa Konseyi Ortak Dil Kriterleri Çerçeve Programı’na (CEFR) göre düzenlenir. 20-70 arası puanlanır.

Aşağıda puan aralıklarını. CEFR eşdeğerlerini ve MEF Hazırlık Programı denkliğini görebilirsiniz.

VEPT (20 – 70)    CEFR (A1 – C1) İngilizce Hazırlık Programı         Düzey/Lisans
       20 – 33           A1              1. Düzey
       34 – 41           A2              2. Düzey
       42 – 47           B1              3. Düzey
       48 – 51           B2-              4. Düzey
       52– 55           B2+       Fakülte Hazırlık Düzeyi
       56+           C1              Fakülte

Öğrenciler aşağıdaki videolarda teknik ipuçları ve sınavdaki soru tiplerini görüntüleyebilirler.

Versant Test-Taking Tips: https://www.youtube.com/watch?v=yYnQTC6vpMw

Versant English Placement Test - Item Types : https://www.youtube.com/watch?v=4HV5_a4K6ts

MEF İngilizce Hazırlık Programı'na yerleştirilen öğrencilerin, Fakülte çalışmalarına başlamak için Fakülte Hazırlık Düzeyini başarı ile tamamlamaları gerekmektedir.