Müdür'ün Mesajı

Üniversitelerde Yüksek Lisans ve Doktora düzeyinde verilen eğitim öğretim faaliyetleri akademinin önemli bir misyonu olan araştırma ve geliştirme çalışmalarına katılacak yeni nesil uzmanların ve akademisyenlerin yetişmesini sağlamakta; üretilen tezler ve projeler teorinin pratiğe dönüşmesine büyük katkılar yapmaktadır. Bu yönüyle, nitelikli lisansüstü eğitim verilmesi, bilimin ilerlemesi ve donanımlı insan gücünün yetişmesi bakımından büyük önem arz etmektedir.

Eğitimci kimliği ile akademi dünyamızda son derece saygın bir yeri olan Merhum Dr. İbrahim Arıkan’ın bizlere emaneti olan MEF Üniversitesi’nin, Lisans programlarında olduğu gibi, Lisansüstü programlarında da ülkemizin ve dünyanın önde gelen eğitim öğretim kurumlarından biri olması yönünde, her biri kendi alanında tanınmış kadrolu öğretim üyelerinin ve sektörlerinin saygın temsilcilerinin katkılarıyla MEF çatısı altında yoğun bir çaba harcıyoruz. MEF Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Yüksek Lisans ve Doktora programlarını bu anlayışla yürütmektedir.

Hali hazırda Enstitümüz bünyesinde 4 Doktora programı bulunmaktadır. Bunlar “Kamu Hukuku” ve “Özel Hukuk” alanlarında Türkçe Doktora programları ve “Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği” alanlarında Türkçe ve İngilizce Doktora programlarıdır. Ayrıca, 20’si Tezli (9 Türkçe, 11 İngilizce) ve 24’ü Tezsiz (12 İngilizce, 12 Türkçe) olmak üzere toplam 44 Yüksek Lisans programımız mevcuttur.

Enstitümüze, Güz 2024 dönemi itibarıyla, toplam 992 öğrenci kayıt olmuştur ve bunlar arasından 83’ü Tezli, 398’i Tezsiz olmak üzere toplam 481 öğrencimiz mezun olmuştur. Bu çalışmalar sayesinde akademik literatüre farklı disiplinlerde 83 adet Tez ve 398 adet Proje ile nitelikli katkı yapılmıştır. Halen 6’sı Doktora olmak üzere 211 öğrencimiz Lisansüstü çalışmalarına devam etmektedirler.

Bu düşüncelerle, siz değerli aday öğrencilerimizi Enstitümüzün programlarını incelemeye ve bizlerle eğitim hayatınızı sürdürmeye davet ediyoruz

Saygılarımla,
Prof. Dr. Mustafa Kibaroğlu