Yapay öğrenme, bilgisayar kullanarak veriden kurallar çıkarmaya yarayan, yapay zekanın önemli alt kollarından biridir. Örüntü tanıma da yapay öğrenmeye benzer bir şekilde veriden otomatik olarak örüntülerin çıkarılmasını sağlar.
Bilgisayarla görme, insanların görme yeteneklerine benzer bir şekilde, kameralarla algılanan görüntülerin bilgisayarlarla işlenerek otomatik olarak anlamlandırılmasıdır.
Biyometri, insanların fiziksel ve davranışsal ayırtedici özelliklerini kullanarak bilgisayarlarla otomatik olarak tanınmasıdır.
Yapay zeka, bilgisayarların, veya daha genel olarak makinaların, insanlardaki gibi ‘akıllı’ davranması için yapılan çalışmalarla ilgilenir. Akıllı davranışlara örnek olarak, mantıksal karar alma, çıkarımda bulunma ve yaratıcılık verilebilir.
Hesaplamalı Nörobilim, disiplinler arası bir alan olarak nörobilim, psikoloji, bilgisayar mühendisliği temel alanları üzerine kurulu olup iktisat, pazarlama, ergonomi ve politika gibi alanlarda uygulamaya yönelik çerçeve sunan bir alandır. Temel amaç, geleneksel yaklaşımları farklı seviyelerden incelemektir. MEF Beyin Dinamikleri Laboratuvarı’nda EEG/ERP, Göz izleme, Deri ilektenliği, Nabız Ölçümü gibi farklı yöntemler aktif olarak kullanılmaktadır. Bu labdeki temel araştırma soruları satın alma süreçlerinin nöral izdüşümlerini anlamak, web-sitelerinin kullanılabilirliğinin ve kullanıcı deneyiminin geliştirilmesi, TV reklam filmlerinin optimizasyonu, ve bireysel tercihlerin öngörülebilmesidir.