Akademik Süreçler

Oryantasyon

Fakültemize kayıt yaptıran her öğrencimizi dönem başında hem okulumuzu tanıtmak hem de akademik süreçler hakkında bilgilendirmek için oryantasyon etkinliklerimize bekliyoruz!

Akademik Danışmanlık

Her öğrenciye, kendilerine ders kaydı ve diğer akademik süreçlerde destek olması amacıyla bölümünden bir öğretim üyesi Akademik Danışmanı olarak atanmaktadır. Akademik süreçlerde desteğe ihtiyacınız olduğunda Akademik Danışmanınızdan yardım alabilirsiniz.

Ders Kaydı

Her yarıyıl başında akademik takvimde ilan edilen tarihlerde o dönem alacağınız derslere kayıt olmanız gerekmektedir. Akademik takvimde belirtilen günde ait olduğunuz yılın derslerini o gün içerisinde kaydolmanız son derece önemlidir.

Stajlar

Gerekli şartları yerine getiren öğrenciler 3. Sınıf 1. Dönem itibariyle stajlarına başlayabilirler.

Regular öğrenciler için:

120 AKTS'nin başarıyla tamamlanmış olması

2.00 ve üstü GNO

Ön koşul derslerinin başarıyla tamamlanmış olması

Irregular öğrenciler için:

110 AKTS'nin başarıyla tamamlanması

2.50 ve üstü GNO

Ön koşul derslerinin başarıyla tamamlanmış olması

Ön koşul dersleri:

İngilizce Öğretmenliği

ELT 211 Approaches to ELT

ELT 210 Teaching Language Skills II

EDS 103 Educational Psychology

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık:

PCG 207 Developmental Psychology I

PCG 214 Developmental Psychology II

İlköğretim Matematik Öğretmenliği:

ELE 202 Foundations of Teaching Numbers, Operations and Algebra

ELE 206 Foundations of Teaching Geometry, Probability and Statistics

Staj ile ilgili detaylı bilgiye ilgili yönergeden ulaşabilirsiniz.

Çift Anadal ve Yandal

Gerekli şartları yerine getiren öğrencilerimiz 1 Çift Anadal ve 1 Yandal programına ya da 2 Yandal programına devam edebilirler. Başvuru ve daha fazla bilgi için Öğrenci İşleri Direktörlüğüne ulaşabilirsiniz.