MEF Üniversitesi'ndeki İlk Yıllar Programı

Uluslararası Öğretim Sertifika Programı, mezun olacak öğretmen adaylarına, yeni ve deneyimli eğitimcilere, dünya genelinde Uluslararası Baccalaureate (IB) PYP Dünya okullarında öğretim yapabilme bilgi, beceri ve tutumları kazandırmayı amaçlar. Uluslararası Öğretim Sertifika Programı, MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından onaylanmıştır. Ayrıca IB Organizasyonu tarafından tanınan programımız, katılımcılara zengin, derinlemesine bir öğrenme deneyimi ve kariyer planlarına en uygun öğrenme modelini takip etme esnekliği sunmayı amaçlamaktadır.

Bu program, PYP'ye odaklanan IB programlarını destekleyen teori, pedagoji, uygulama ve araştırmaya odaklanır. Katılımcılar, bu programdaki tüm dersleri başarıyla tamamladıklarında MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden tamamlama sertifikası alacaklardır. Bu sertifika, program tamamlama tarihini ve program hakkında kısa bilgileri içerecektir. Bu sertifika programı IB tarafından tanındığı için, programı başarıyla tamamlayanlar IB'den IB Eğitimci Sertifikası için başvuruda bulunabileceklerdir. Bu sertifika programının mezunları, okul yetkilendirme/değerlendirme amaçları için PYP (Kategori 1) çalıştay gereksiniminden muafiyet sağlamak için bu niteliği kullanabilirler, ancak belirli koşullar altında:

• Sertifika, eğitimcinin öğretim yaptığı programda okuduğunu gösterir.

• Bir sertifika sadece bir konu için Kategori 1 gereksinimini kaldırabilir; bir sertifika birden fazla konu alanını kapsayamaz.

• Sertifikalar, program revize edildiğinde ve yeni bir rehber yayımlanana kadar geçerli kabul edilecektir.

• Sertifikalar, program tamamlama tarihini gösterecektir.

• Konu özelliği, bir işveren kuruluşunun bu düzeyde doğrulama istemesi durumunda, sertifikayı veren kurumdan doğrulamaya tabi olacaktır.

MEF Eğitim Fakültesi IB PYP Sertifika Programı Başvuru Formu İçin Tıklayınız

Başvuru Tarihleri: 29 Nisan - 30 Haziran 2024