Dekanın Mesajı

Sevgili Öğrenciler,

MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesine hoş geldiniz. “İlk”leri ve “en”leri yaşamak, “ilk”lerden ve “en”lerden olmak için en doğru seçimi yaptınız. Dünya ile konuşmak, dünya ile çalışmak ve dünya ile yarışmak için en doğru yerdesiniz. Yüreğiniz, ırkı, dili ve dini ne olursa olsun her renkten insanı sevecek kadar yüceyse, farklılıkları ne olursa olsun bütün çocukları seviyorsanız aramıza hoş geldiniz. “Eğitim değişimdir, herkes öğrenebilir, herkes değişebilir, insanı değiştirmek evreni değiştirmektir” diyorsanız en doğru mesleği seçtiniz. İnsanlar eşit olsun istiyorsanız, “eğitim, eşit doğmayanları eşitler” diyorsanız aramıza hoş geldiniz. Çocukların mutlu olması, kardeşçe büyümesi, ülkesini sevmesi, doğayı koruması, demokrasiyi öğrenmesi, bilgili, becerili ve erdemli olması ve daha güzel bir dünya kurması için eğitimci olmak istiyorsanız sizi kutluyorum. Her bakımdan gelişmek, mesleğinizde en iyi olmak ve dünyaya meydan okumak için MEF Üniversitesi’ne hoş geldiniz.

MEF’e gelmekle en doğru seçimi yaptınız çünkü biz dünyayı değiştireceğiz. Uluslararası standartlara göre en iyi biz olacağız, en iyi siz olacaksınız, lider olacaksınız ve Türkiye’yi çağdaş medeniyetin üstüne taşıyacaksınız. Hep birlikte daha eşit, daha adil, daha demokratik ve daha güzel bir dünya kuracağız. Başlamak için hazırız. Öğretim üyelerimizin hemen tamamı yurt dışından doktoralı, mesleki deneyimi olan akademisyenler. Müfredatımız ulusal ve uluslararası mesleki yeterliliklere olduğu kadar bireysel ilgi ve yeteneklere de duyarlı. Modern öğretim yöntemlerimiz sizi öğrenme sürecinin lideri yapıyor. Araştırarak, sorgulayarak, yaparak ve yaşayarak öğreniyorsunuz. Eğitimcinin eğitimi için teori ve pratiği dengeleyen ve kaynaştıran, okul ortamında öğretim üyesini, öğretmeni ve öğretmen adayını araştırma, deneyim ve gelişim için bir araya getiren Okulda Üniversite Modelini uyguluyoruz. Eğitimcinin eğitiminde “ilk”leri ve “en”leri başarmak, bir Türkiye markası yaratmak, sadece bizim eğitimcilerimiz değil bütün eğitimciler en iyi şekilde yetişsin, sadece bizim çocuklarımız değil bütün çocuklar en iyi şekilde eğitilsin ve dünya daha güzel olsun diye tasarladığımız bu modeli tercih ettiğiniz için size kutluyorum, aramıza hoşgeldiniz.

Prof. Dr. Mustafa ÖZCAN
Dekan