Prof. Dr. Zeynep Alemdar, Okan Üniversitesi & Dış Politikada Kadınlar
Prof. Dr. Zeynep Alemdar, İstanbul Okan Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi ve Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürüdür. Prof. Dr. Alemdar Okan Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı olarak görev yapmıştır. Araştırma alanları; insan hakları, demokratikleşme, Türkiye’de sivil toplum ve Türkiye-AB ilişkileri konularını kapsamaktadır. Kadın, barış ve güvenlik gündemini Türkçe literatürde yaygınlaştırmak için pek çok çalışması vardır. Türkiye ve bölgesinde kadınların uluslararası siyasete etkin katılımının artmasını amaçlayan Dış Politikada Kadınlar İnisiyatifi’nin (WFP14) kurucusudur. Aralarında Avrupa Birliği, Dünya Bankası ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin bulunduğu pek çok uluslararası kurum ve çeşitli sivil toplum kuruluşuyla kadınların siyasete katılımı ve kadınların uluslararası siyasette liderliği üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. International Studies Perspectives ve Turkish Policy Quarterly dergilerinin yayın kurullarında yer almış, pek çok ülkede uluslararası siyaset dersleri vermiş, Portland State Üniversitesi’ndeki Mark O. Hatfield School of Government’ta ve Center for Turkish Studies’te misafir öğretim üyesi olarak bulunmuştur. 2014 yılında Washington D.C.’deki Uluslararası Barış için Carnegie Vakfı tarafından Avro-Atlantik bölgesinin 40 Yaşından Genç 40 liderinden biri olarak seçilmiştir. Halen Avrupa Liderlik Network’ünün kıdemli liderleri arasında yer almaktadır.
Lisans derecesini Galatasaray Üniversitesi İktisat bölümünde, yüksek lisansını Kentucky Üniversitesi Patterson School of Diplomacy’de, doktora eğitimini de Kentucky Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde tamamlamıştır.
Doç. Dr. Çiğdem Nas, Yıldız Teknik Üniversitesi & İKV Genel Sekreteri
Çiğdem Nas Uluslararası İlişkiler alanında Doçent olup, aynı zamanda İktisadi Kalkınma Vakfı’nın Genel Sekreterliğini yürütmektedir. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nden mezun olmuş, Master derecesini Avrupa Sosyal Politikası alanında London School of Economics’de almıştır. Doktorasını ise Marmara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Enstitüsü’nde AB Siyaseti ve Uluslararası İlişkiler alanında almıştır. Aynı Enstitü’de 1994-2007 yılları arasında Araştırma Görevlisi ve Öğretim Üyesi olarak çalışmıştır. 2007’den beri Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Yine 2007’den beri Türkiye-AB ilişkileri alanında uzmanlaşmış bir sivil toplum örgütü olan İktisadi Kalkınma Vakfı’nda da çalışmaktadır. Araştırma alanları Avrupa birliği, Avrupa bütünleşmesi, Avrupa siyaseti ve Türkiye-AB ilişkileridir.
Tümgeneral (E) Mehmet Okkan, Milli Savunma Üniversitesi
1962 yılında Zile'de doğan Tümgeneral (E.) Mehmet Okkan, Bursa Işıklar Askeri Lisesi ve Kara Harp Okulu eğitimlerini tamamlayarak 1984 yılında Teğmen rütbesine ulaşmış,1994 yılında Kurmay Yüzbaşı olmuştur. 2000-2001 yıllarında Fransa'da Uluslararası İlişkiler alanında eğitim almıştır. General rütbesine yükselerek Kara Kuvvetleri Teşkilat Daire Başkanlığı, Harekat Başkanlığı ve Genelkurmay Harekat Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunan Okkan, 2017 yılında emekli olmuştur. Mehmet Okkan Milli Savunma Üniversitesi ATASAREN bünyesinde Uluslararası Güvenlik Çalışmaları alanında Doktora yapmaktadır. İyi seviyede Fransızca ve İngilizce ile orta seviyede Rusça bilmektedir.
H. Çağatay Özdoğru, CEO, Esas Holding
Çağatay Özdoğru, Esas Holding’in gayrimenkul, özel sermaye, girişim sermayesi, sosyal yatırım ve varlık yönetimi dahil bütün iş kollarından sorumlu CEO'sudur ve tümünün yatırım komitelerinde yer almaktadır.
2005 yılında Esas’a katılmadan önce, Sabancı Holding’te Bilgi ve Telekomünikasyon Yatırımları Başkanlığı görevinde bulunmuştur. Sabancı Holding’deki görevi öncesinde France Telecom Group’ta çeşitli pozisyonlarda çalışmış olup en son Orange Business Services'da MEA (Orta Doğu ve Afrika) bölgesinden sorumlu Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuş ve şirketin Küresel Operasyon Komitesi’nde yer almıştır.
Çağatay Özdoğru, 2020 yılında DEİK'te (Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi) Türkiye - Fransa İş Konseyi Başkanlığına ve 2021’de Fenerbahçe Futbol A.Ş bağımsız yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Daha önce Türkiye - İsveç İş Konseyi ve Türkiye - Hırvatistan İş Konseyi Başkanlığı, TBV (Türkiye Bilişim Vakfı) ve TÜBİSAD (Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği) yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Ayrıca 2018-2019 yılları arasında Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Sigortamnet İTÜ Basket'in başkanlığını yaptı.
Özdoğru, 2016 yılında Seçkin Mezun Ödülü'nü aldığı George Washington Üniversitesi’nden Telekomünikasyon Mühendisliği alanında yüksek lisans derecesini ve İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Telekomünikasyon Mühendisliği bölümünden lisans derecesini almıştır. Çağatay Özdoğru 2024 yılı Genel Kurul toplantısı itibariyle TÜSİAD Küresel Ekonomik İlişkiler Yuvarlak Masa Başkanlığı görevini sürdürmektedir.
Prof. Dr. Yüksel Yalova, Devlet Eski Bakanı, TBMM Başkan Vekili
Prof. Dr. Yüksel Yalova Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 1991-2001 yılları arasında üst üste 3 dönem Meclis Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. Görev süresi içerisinde, 1999 ve 2001 yılları arasında, Özelleştirmeden Sorumlu Devlet Bakanı olarak atanmıştır. Dr. Yalova çeşitli sektörlerden birçok özelleştirme projesini idare etmiştir. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul Belediye Konservatuvarı mezunudur. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Master ve Doktora yapıp Siyaset Bilimi Doktoru olmuştur.